HSP

Hoog Sensitieve Persoon

In 1986 ontdekte de Amerikaanse psychologe Elaine Aron, psychotherapeut en universitair docent, de Highly Sensitive Person (HSP), ofwel een Hoog Sensitief Persoon. Een tijd later verscheen in Nederland het eerste artikel over hoogsensitiviteit. Inmiddels zijn er diverse boeken van Elaine Aron en andere auteurs omtrent dit onderwerp verschenen.

Een echte definitie geven over hooggevoeligheid blijft lastig daar de betekenis voor ieder hooggevoelig persoon anders is. Heel kort genomen zou je kunnen zeggen dat een Hoog Sensitief Persoon een individu is die gevoelig is voor indrukken en subtieler nuances waarneemt dan gemiddeld.

TripleWin helpt organisaties hun cultuur te veranderen in een cultuur waarin medewerkers en leiders voortdurend in staat zijn om veranderen! Veranderen, omdat de verwachtingen razendsnel omhoog gaan van de klanten en de mensen steeds sneller, beter, gemakkelijker, effectiever hun producten of diensten willen krijgen. Dat impliceert voortdurend veranderend gedrag, veranderende strategieën, veranderende technieken, systemen en mensen die dat niet alleen bij kunnen houden, maar juist kunnen en willen initiëren. Niet alleen door de top maar juist door alle medewerkers die zich verantwoordelijk houden voor alle acties en gedrag richting de eigen organisatie of hun klanten en/of gasten.

Individuen creëren de gewenste cultuur en de individuele medewerker zal uitgedaagd worden om voortdurend mee te gaan in de veranderingen. De hoog-sensitieve medewerker zal door de hoge werkdruk, de voortdurende veranderingen en de daarmee gepaarde stress eerder een burn-out krijgen dan de niet-hoog-sensitieve medewerkers. Dat is de reden dat TripleWin juist aandacht schenkt aan de hoog-sensitieve medewerkers om de ziekte kosten van de organisaties laag te houden en de medewerkers inzicht te geven hoe zij bestand kunnen zijn en blijven tegen alle veranderende omstandigheden binnen de huidige organisaties.

TripleWin heeft gecertificeerde HSP begeleiders.

Back to Top