Hoogsensitieve medewerkers

  • De hoogsensitieve medewerker is (en laten we niet iedereen over 1 kam scheren) de loyaalste en betrouwbaarste die er is, de lijm tussen de teamleden, degene die zich enorm verantwoordelijk voelt, zeer perfectionistisch is, zeer gevoelig en sensitief is voor sfeer, snel overzicht heeft, meestal iets trager maar heel degelijk, een verlegen introverte denker. Zij/hij kan diepgaand reflecteren en doordenken over situaties die spelen in de organisatie, feilloos mensen door heeft, weet wanneer mensen liegen of niet geheel de waarheid vertellen, een zeer goede intuïtie hebben voor allerlei situaties die gaande zijn in het bedrijf en zichzelf voortdurend op de laatste plaats stelt.
  • Door deze eigenschappen, en als zij zich niet weten te beschermen tegen al deze prikkels, zijn ze eerder overspannen dan niet-sensitieve medewerkers. Stilzitten en thuis zitten helpt niet, praten en pillen helpt ook niet, leren omgaan met hun sensitiviteit is de remedie.
  • Namelijk steeds meer medewerkers hebben fysieke of geestelijke klachten of krijgen een burn-out. Afgezien van het leed van het individu zijn de kosten voor herstel minimaal €60.000,- maar geregeld lopen de kosten nog verder op tot zelfs € 200.000,-. De druk om te presteren met steeds minder mensen is enorm, de doelstellingen steeds hoger, de druk van klanten iedere dag meer en wijzigingen op structuur, systemen en strategie zijn maandelijks aan de orde. Heel veel medewerkers houden dat niet vol als ze zichzelf niet weten te beschermen. Ken jij ook een collega of medewerker met klachten als depressies, huilbuien, burn-out verschijnselen, allerlei lichamelijke klachten als fibromyalgie of chronisch vermoeid, obesitas? Wij helpen hem of haar graag om op een goede manier om te gaan met hoogsensitiviteit en/of stress. Dit scheelt het bedrijf veel kosten maar bovenal maakt dat de medewerker zich weer trots en zeker van zichzelf zijn functie kan vervullen.
  • Tera Naafs is bij TripleWin de begeleidster van hoogsensitieve medewerkers. Zij helpt medewerkers zichzelf te beschermen tegen onrust in de kantoortuin, tegen alle veranderingen die dagelijks plaatsvinden, tegen alle prikkels die op hen afkomen en te beschermen tegen zichzelf (perfectionisme) en hun eigen denken. Zij doet dat in 8 tot 10 sessies van 1 uur tot 1,5 uur.
  • Ook verzorgen we een tweedaagse training voor (hoogsensitieve) medewerkers die veel stress ervaren, thuis, op het werk en door hun eigen denken, zie http://triplewin.nl/stress
  • Een unieke benadering van hoogsensitiviteit en stress en herstellen of voorkomen van burn-out kan in Zwitserland, op http://hspzwitserland.nl staat op welke wijze we je kunnen helpen.

 

Back to Top