Stress

Training: Effectief leren omgaan met stress/ druk/ spanning/ depressie; 22, 23, 24 april in Renesse.

Mensen zeggen wel eens; Stress is absoluut noodzakelijk en prettig en dat is waar zolang je maar wel weet te ontspannen en de accu tijdig oplaadt. Alleen wanneer stress negatief is en chronisch wordt en het lichaam voortdurend op een vecht of vlucht stand staat dan gaat het lichaam, mentaal en/of fysiek protesteren tot het uiteindelijk met een burn-out gedwongen tot stilstand komt. Wil je dat voorkomen of herhaling voorkomen of herstellen? Wij hebben een unieke training in een unieke locatie voor je ontwikkeld.

Hoe kun je herkennen wat stress je oplevert of kost? Hoe krijg je inzicht in alle aspecten in je leven die stress opleveren?Op welke wijze draagt je organisatie bij aan je stress? Hoe beïnvloed je eigen denken je stress niveau en op welke wijze draagt je thuis situatie zijn steentje bij? TripleWin heeft een training ontwikkeld die je inzicht geeft in het herkennen van je huidige situatie op mentaal en fysiek vlak en je tools geeft om de juiste individuele keuzes te maken om te voorkomen dat je een burn-out krijgt of herhaling voorkomt.

Vanuit een totaal aanpak kijken we naar je leven: naar je werk, privé en je fysieke gesteldheid en bieden we handvatten om chronische stress te voorkomen en herkennen en er op in te kunnen grijpen.

De kernthema’s van de training

  • Stress: wat is het en wat is het voor jou?
  • Doelstellingen: op welke wijze belemmert stress jou in het leven dat je zou willen leiden, en welke doelen stel je jezelf?
  • Hoe kun je je fysieke stress-signalen bij jezelf herkennen en erkennen dat het anders moet?
  • Wat zijn je bronnen van stress? Werk, privé, en je eigen mindset.
  • Het leren herkennen van stressbronnen in het moment en daar bewust op handelen.
  • Welke keuzes ga je maken om beter met je stress om te gaan
  • Hoe herken je de signalen die je lichaam je geeft en hoe ga je daar mee om?
  • Hoe vol is je “batterij” nog? Hoeveel energie ben je kwijtgeraakt aan chronische stress?
  • Hoe herken je de signalen van je lichaam en ben je in staat om herstellen?
  • Ont-stressen: welke uitlaatklep(pen) heb jij nodig?

Individuele begeleiding

Tijdens deze training word je ook individueel begeleid:

»een individueel gesprek met een gecertificeerde coach gespecialiseerd in stress en hoogsensitiviteit;
» een individueel gesprek met een orthomoleculair therapeut die je fysiek doormeet met Asyra om te zien wat je lichaam tekort heeft aan mineralen, vitamines en/of voeding.

(Onze trainers en coaches zijn gecertificeerd om het Model van Overprikkeling © van HSP-coach Annek Tol te mogen toepassen.)

Er zullen maximaal 8 deelnemers zijn, waardoor we veel kunnen bespreken, spiegelen en oefenen. De mededeelnemers bieden herkenning en vormen samen een spiegel. Mensen reflecteren beter op het eigen gedrag door voorbeelden van anderen te zien.

Je bent heel erg welkom om alleen deel te nemen. Collega’s, of partners/vrienden zijn ook erg welkom, zodat je er samen doorheen loopt en elkaar kunt helpen als je weer terugkeert naar je ‘gewone’ leven.

Geïnteresseerd?

De training vindt plaats op zondag 22 april (aanvang 17.00 uur) t/m dinsdag 24 april 2018 in Hotel de Zeeuwse Stromen in Renesse. De kosten zijn 1500 euro p.p. excl. btw. In deze kosten zijn inbegrepen:

» 2 hotelovernachtingen,  » 2x ontbijt , diner en lunch.
» hapjes/drankjes gedurende de trainingsuren en tijdens de maaltijden
» Werkboeken en assessments

Recensie van een deelneemster:

De deskundigheid en persoonlijke aandacht van Guus, Tera en Petra, de bijzonder prettige sfeer, de fijne accommodatie en uitstekende verzorging hebben ieder een positieve bijdrage geleverd aan de Stresstraining van TripleWin. Zij weten een omgeving te creëren, waarin je je prettig en veilig voelt en jezelf kan en mag zijn.  De nieuwe inzichten (vooral in mijzelf) en praktische tools die ik tijdens de Stresstraining ontving, helpen mij om nu meer op mijn intuïtie te vertrouwen.

Het heeft mij geholpen om knopen door te hakken, niet langer te twijfelen en te doen wat goed voor mij is. Zo heb ik in de week na de training mij direct uit een landelijke projectgroep en een werkgroep teruggetrokken en mijn leefstijl (m.n. voeding en beweging) aangepast. Heerlijk om mij nu te focussen op wat mij voldoening en energie geeft.

Ageeth van der Velden, KernTalentenanalist Talentizer

Training : De training heeft mij veel gebracht en ik heb handvatten gekregen om daadwerkelijk met mijzelf aan de slag te gaan. Wat ik zeer positief vond is de intensiteit van de training. Omdat de groep klein is wordt er veel persoonlijke aandacht gegeven aan mijn specifieke uitdaging m.b.t. stress. De combinatie met de bioresonantiemeting heeft mij ook inzicht gegeven in mijn fysieke gesteldheid waardoor ik nu ook vanuit mijn leefgewoonten aan de slag kan met mijzelf. Wat voor mij ook een eyeopener was, was de herkenning m.b.t HSP. Hierdoor viel er voor mij veel op zijn plek en heb vanuit de training veel geleerd, om mijzelf beter te wapenen tegen stress. Deze training is het begin om met jezelf aan de slag te gaan.

Begin 2018 heb ik het tweedaagse stressprogramma van TripleWin gevolgd. Na een goed gesprek met Guus heb ik me ingeschreven voor de training, wel vroeg ik me af of ik echt wel last van stress had. Het werd snel duidelijk dat ik goed zat…

Guus is zeer oprecht, heerlijk positief maar ook realistisch en heeft het vermogen om je snel thuis te laten voelen. Zijn manier van trainen is anders dan anders, alleen al doordat je niet in de geijkte trainingsopstelling zit. Daarnaast werkt Guus veel met beeld en geluid. Wat het programma krachtig maakt is de aandacht voor zowel lichaam als geest. In veel trainingen wordt vooral aandacht besteed aan het laatste, terwijl ik ervan overtuigd ben dat deze zeer nauw aan elkaar verbonden zijn. De training is erg praktisch, waardoor je direct handvatten krijgt om in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan.
Door de training zijn er bij mij een aantal lampjes gaan branden: liever voor mezelf zijn, echt tijd voor mezelf nemen, een hobby gaan zoeken, me meer uitspreken (nee zeggen, maar ook vaker m´n mening geven) en gezonder eten.

 

Ik denk nog vaak terug aan de training en kan deze iedereen aanraden die in meer of mindere mate worstelt met zichzelf en/of de druk die de huidige maatschappij met zich mee brengt!

 

 Monique

 

Vul hieronder je gegevens in en meld je direct aan

 

 

 

 

Back to Top