Een hoogsensitief persoon en werk: van klacht naar kracht

  • Ben je een hoogsensitief persoon? Dan ben je van nature gevoeliger dan anderen. De aanpak van TripleWin helpt je fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen. Hierdoor krijg je betere prestaties op je werk en een leuker privéleven. Wij leren je graag alles over HSP stressmanagement en hoogsensitief leidinggeven.

Een hoogsensitief persoon en werk: van klacht naar kracht

  • Ben je een hoogsensitief persoon? Dan ben je van nature gevoeliger dan anderen. De aanpak van TripleWin helpt je fysiek, mentaal en emotioneel in balans te komen. Hierdoor krijg je betere prestaties op je werk en een leuker privéleven. Wij leren je graag alles over HSP stressmanagement en hoogsensitief leidinggeven.

Het conflict tussen een hoogsensitief persoon en werk

Zo’n 20% van de bevolking (mannen en vrouwen) is een hoogsensitief persoon (HSP). Sommigen hebben van nature of door training geleerd het in te zetten als kracht. Maar misschien herken je vooral de nadelen:

Hoogsensitief op het werk: zo herken je het

Voordelen op je werk Nadelen op je werk
Loyaal Moeite met nee zeggen.
Verantwoordelijkheidsgevoel Doorgaan tot je niet meer kunt. Ineens omvallen.
Goede intuïtie en mensenkennis. Snel inzicht in wat er in de onderstroom van een bedrijf gebeurt. Gevoelig voor sferen, emoties van anderen en prikkels (felle lampen, herrie in de kantoortuin).
Hecht aan goede sfeer, en functioneert daardoor als de lijm in het team. Kan emotioneel reageren als harmonie ontbreekt.
Gaat voor kwaliteit. Angst om het niet goed te doen.
Vaak rustig, beschouwend, hoeft geen haantje de voorste te zijn. Minder zichtbaar, zowel letterlijk (zoekt graag een rustige plek op) als figuurlijk (vaak rustig karakter). Daardoor te weinig waardering krijgen.

Voorkom een burn-out met HSP stressmanagement

Overprikkeling geeft een reactie op alle systemen in je lichaam. HSP’s zijn erg goed in het negeren van allerlei lichamelijke klachten die gepaard gaan met, of juist ontstaan door de overprikkeling. Ze weten als geen ander op hun reserves te teren en hun fysieke batterij leeg te maken. De combinatie van een hoogsensitief persoon en werk is dus een goede voedingsbodem voor een burn-out.

Leer als HSP te schitteren met onze trainingen

Als HSP ben je een parel in je team, als je je hoogsensitiviteit kan inzetten als kracht. Of je nu een teamlid bent of als hoogsensitief moet leidinggeven. Onze aanpak en drie praktische trainingen op het gebied van hoogsensitief en werk helpen je succesvol en gelukkig te zijn als persoon in je werk én je privéleven.

1: Individuele HSP-coaching

Voor HSP’s die HSP-gerelateerde klachten hebben of deze willen voorkomen.
En voor HSP’s die nieuwsgierig zijn naar hoe ze meer uit zichzelf kunnen halen op het werk en in hun privéleven.
Tijdsduur: 10 uur
Investering: € 1200

2: Groepstraining "Overprikkeling en Weerbaarheid"+ individuele HSP-coaching

Geschikt voor HSP’s bij wie klachten n.a.v. spanning en overprikkeling op de voorgrond staan. Tijdsduur: 25 uur

Data 2021:
• 21 november (zondagavond) t/m 23 november (dinsdagmiddag)

Data 2022:
• 20 februari (zondagavond) t/m 22 februari (dinsdagmiddag)
• 19 juni (zondagavond) t/m 21 juni (dinsdagmiddag)

De investering bedraagt € 3.295,- excl. BTW (voor bedrijven),
of € 2.695,- excl. BTW (individuele deelname). Inclusief:

3: HSP-midweek in Zwitserland

Geschikt voor: stellen die graag samen werken aan persoonlijke ontwikkeling, en dit willen combineren met fysieke inspanning en de inspirerende omgeving van de Zwitserse Alpen. Ook geschikt voor individuele deelnemers.
Tijdsduur: een week

Data 2021:
• 7 t/m 12 november 2021

Data 2022:
27 maart t/m 1 april 2022
22 t/m 27 mei 2022
26 juni t/m 1 juli 2022
18 t/m 23 september 2022
23 t/m 28 oktober 2022

Kosten: € 4.950,- (ex. reis- en verblijfkosten)

Dit zijn je resultaten

Je snapt de gebruiksaanwijzing van je brein

Je krijgt theorie over hoe je hoogsensitieve brein werkt, hoe je je laat beïnvloeden door je hersenen, en hoe je je brein zelf kunt beïnvloeden.

Resultaat

Je ontdekt je werkelijke behoeftes

We maken je bewust van je behoeftes. O.a. door te vragen: “Als ik aan je collega’s, je thuisfront en vrienden/familie vraag hoe jij reageert in situatie X, Y en Z, wat zouden zij dan zeggen?”

Resultaat

Je stopt met piekeren

Hoogsensitieve personen zijn kampioenen in piekeren en malen. Je interne criticaster blijft maar tegen je aan praten. Doodvermoeiend. Je krijgt oefeningen om dit te stoppen.

Resultaat

Je leert herstellen voor meer energie

Je leert wat je nodig hebt om te herstellen tijdens een dag, in je vrije tijd, en na periodes van stress. Je leert welke rol voeding, beweging, ontspanning en je mentale en emotionele gezondheid spelen en hoe je dit kunt beïnvloeden.

Resultaat

"Wat levert een training van mijn medewerkers op voor mijn bedrijf?"

Ontdek meer over onze werkwijze

Wil je ook van je hoogsensitiviteit een kracht maken? Dan kun je rekenen op een unieke ervaring. Onze aanpak is anders dan die van veel andere bureaus. Eigenlijk faciliteren wij jouw verandering, zodat je zelf van binnenuit tot nieuwe inzichten komt en je eigen kracht vindt. Een groot voordeel is ook dat onze trainers jou snel begrijpen, doordat ze zelf veel ervaring hebben met hoogsensitiviteit en de combinatie van HSP en werk. Meer weten over ons bedrijf uit Amersfoort? Bel naar +31 6 42 39 49 35 of mail info@triplewin.nl!

Bekijk ook eens:

Drukspanning | Stressmanagement | Omgaan met overprikkeling