Een leiderschap opleiding voor ieder niveau

Topsporters die hun prestaties willen verbeteren, gaan meer of anders trainen. We trainen daarom ook veel ervaren managers die met hun team al goed presteren, maar willen groeien van een 8 naar een 9+.

Andere managers die we trainen, zijn minder ervaren of hebben vooral last van gedoe in het team. Bij ons leren ze hoe een excellent team te creëren, daar goed leiderschap aan te bieden en de ontwikkeling hierin te blijven voortzetten.

Meer resultaat en makkelijker veranderen dankzij de leiderschap cursus

Een slecht functionerend team herken je zo:

Leiderschap ontwikkeling: jouw onmisbare leidersrol voor een succesvol team

Gebrek aan vertrouwen, onduidelijke spelregels en (onbewust) gebrek aan voorbeeldgedrag vanuit het management zijn vaak kernproblemen van slecht functionerende teams. Deze zijn onmogelijk op te lossen, als je hiervoor de juiste technieken, inzichten en vaardigheden mist. Dit leren wij je allemaal tijdens de leiderschap opleiding. Erkennen dat je deze extra handvatten goed kunt gebruiken, is een teken van leiderschap.

“Als je in 20 jaar van stagiair doorgroeit naar vestigingsmanager, moeten collega’s wennen aan je nieuwe rol. Ikzelf trouwens ook. Daarom wilde ik graag op training. Zelf heb ik geleerd me te verplaatsen in medewerkers, en heb ik handvatten gekregen om met allerlei situaties om te gaan. Er is weinig meer wat mij als leidinggevende nog in moeilijkheden brengt. Ons team is hechter geworden. Omdat we duidelijke regels hebben hoe we met elkaar omgaan. Omdat we praten mét elkaar, in plaats van óver elkaar. Dit zorgt voor veiligheid en een ontzettend leuke sfeer, wat ook onze klanten merken. Hierdoor hebben we de gunfactor. Klanten zeggen letterlijk: “We weten dat machines en gereedschap op internet goedkoper zijn, maar we kopen ze toch liever bij jullie, omdat de kwaliteit, betrokkenheid en de service bij jullie zo goed zijn.” Onze winkel draait hierdoor qua omzet boven verwachting goed. Op eigen kracht was me dit niet gelukt.”
Luc van Cruchten
Vestigingsmanager Bouwmaat

Hoe wij het voor je oplossen

Hoe we je leren het zelf aan te pakken

Van managers leiders maken. In een kleine groep met andere managers en directeuren. Dat is wat we doen bij TripleWin.

We kijken tijdens de leergang uitgebreid naar jouw persoonlijk doelen. Wat is je ambitie? Waar wil je dat het anders gaat? Welke stijl past bij jou en je team?

Tijdens de leidersleergang focussen we op de drie cruciale elementen om van jou en je medewerkers een excellent functionerend team te maken.

1: Word een leider

We transformeren je van manager tot leider.

  • Een manager is ik-gericht. Stuurt. Wil beheersen.
  • Een leider praat over ‘ons’. Faciliteert een team. Laat het groeien. Wekt vertrouwen en geeft vertrouwen. Zorgt voor een veilige sfeer. Coacht en begeleidt.
Resultaat

2: Leer je mensen begrijpen

Het universele model van psychiater Kübler-Ross leert je hoe mensen bij veranderprocessen door verschillende stadia gaan. Shock angst/woede depressie grenzen verkennen acceptatie commitment.

We leren je deze fases te herkennen, en medewerkers er slim doorheen te leiden, zodat ze niet vast blijven zitten in het proces.

Een van de oefeningen die we je leren, zorgt met je team vaak voor een doorbraak: Elk teamlid – ook jij – beantwoordt de volgende vraag “Als je dit van me wist, zou je me beter begrijpen.” Omdat we altijd eerst een veilige sfeer creëren, zorgt dit voor open en eerlijke antwoorden, waardoor daadwerkelijk meer begrip voor elkaar ontstaat.

Resultaat

3: Pak gedoe aan

Gedoe in je team zul je houden. Bij ons leer je hoe je het herkent en aanpakt.

  • Als je met elkaar geen spelregels voor samenwerking hebt, hoe kun je dan verwachten dat je team goed functioneert? Daarom ontwikkel je een visie op het functioneren van je team. En spreek je samen met je team gewenst en ongewenst gedrag af.
  • Je leert irritaties en ergernissen bespreekbaar te maken en leert je team het zelf op te lossen.
  • Je doet besluitvormingsvaardigheden op, spreekt met je team af hoe besluiten worden genomen, en bereikt meer commitment in minder tijd, waarbij negativiteit wordt omgezet in constructief meedenken.

Resultaat

Voor wie?

Praktische informatie

Tijdsinvestering 6 keer 2 dagen achter elkaar
Data Leidersleergang 2022-1, startdatum januari 2022:
10-11 januari, 31 januari - 1 februari, 28 februari - 1 maart, 4-5 april, 9-10 mei

Leidersleergang 2022-2, startdatum april 2022:
7-8 april, 12-13 mei, 9-10 juni, 7-8 juli, 1-2 september, 6-7 oktober

Leidersleergang 2022-3, startdatum 31 oktober 2022:
31 oktober - 1 november, 28-29 november, 9-10 januari 2023, 6-7 februari 2023, maart 2023 (data volgen), april 2023 (data volgen)
Prijs € 6.995,- excl. btw
Locatie In company: Externe locatie in overleg
Individuele deelname: Hotel De Zeeuwse Stromen in Renesse
Exclusief Eventuele overnachting(-en), diner
Inclusief Assessments, literatuur, werkboeken, toolkits, materialen, catering (lunch en snacks)
Aantal deelnemers 10-15
Soort organisatie: Bedrijfsleven, overheid, non-profit

Tip: neem 1 of meerdere leidinggevende collega’s mee. Omdat het zo makkelijker wordt om intern draagvlak te creëren voor je plannen, en voor interne intervisie tijdens je veranderproces.

Til je leiderschap in een bedrijf naar een hoger niveau met onze trainingen

Van teamleider tot en met CEO: alle managementlagen binnen een bedrijf boeken vooruitgang met een leiderschap opleiding van TripleWin uit Amersfoort. Onze trainers en coaches weten hoe het werkt in de dagelijkse praktijk, waardoor ze jou effectief helpen met je leiderschap ontwikkeling. Dankzij onze werkwijze, experiential learning en onze internationaal bewezen aanpak, leren we je om als leidinggevende samen met je team meer resultaat te boeken en makkelijker te veranderen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Informeer dan snel naar de mogelijkheden voor een leiderschap cursus die bij jou past. Bel naar +31 6 42 39 49 35 of mail info@triplewin.nl!

Bekijk ook eens:

Slecht functionerend team herkennen | Leidersleergang | Teamontwikkeling