Kwam die burn-out van je medewerker voor jou totaal onverwacht? Voorkom dit met stressmanagement

Als manager of directeur zie je de alarmsignalen van chronische overprikkeling vaak niet aan de buitenkant. Maar ondertussen hebben werknemers veel moeite met het omgaan met stress op de werkvloer. De spanningen worden vaak veroorzaakt door hun (hybride) werk en het privéleven. Een paar alarmsignalen zijn:

Bespaar tienduizenden euro’s met een goede stresstraining

Een medewerker met een burn-out kost een bedrijf zo’n € 60.000,- (Bron Zilveren Kruis/Arboned/NRC).

Voorkom deze hoge kosten door je werknemers te leren omgaan met stress op de werkvloer en de signalen van stress te herkennen.

In drie dagen maken wij jouw mensen weerbaarder tegen spanningen en prikkels van werk én een druk privéleven. Zo blijven zij krachtig en met plezier functioneren, blijft jouw bedrijf of afdeling soepel doordraaien en blijven de klanten tevreden.

Training in kennis, houding en gedrag

We beginnen met een tweedaagse training in Renesse waar deelnemers met drie trainers hun leven op alle levensterreinen onderzoeken: werk, gezondheid, relaties, sociale omgeving en ontspanning. Ze krijgen persoonlijke ondersteuning bij de implementatie van een gezonde levensstijl op alle gebieden.

Door de kleine groep ervaren deelnemers steun van medecursisten, is er veel ruimte voor persoonlijke verhalen en vragen en kunnen mensen samen uitgebreid oefenen met lastige situaties.

We ronden het programma af met twee terugkommiddagen na drie en zes weken, waar de deelnemers hun ervaringen, successen en vragen kunnen delen. Het helpt hen om goede voornemens om te zetten in duurzame verandering, een hogere weerbaarheid en beter kunnen omgaan met stress op de werkvloer en in het privéleven.

Aan de slag. Met kennis, houding en gedrag

Hoe de meeste mensen met spanning en prikkels omgaan
(en waarom het niet werkt)

Wat je leert en doet bij TripleWin
(en waarom dit wél werkt)

Van kennisGAT …

Een korte stressworkshop volgen, is wat veel mensen doen. Nadeel: het biedt een algemeen oppervlakkig verhaal, waardoor diepgaand inzicht over stress en herstel ontbreekt.

Door de korte duur en vaak grote groepen van een reguliere training, blijf je met je eigen problemen en vragen zitten, en heb je moeite om de theorie te vertalen naar je eigen leven.

Gevolg: Je hebt nog steeds onvoldoende kennis en inzicht om overprikkeling en een burn-out te voorkomen.

… naar kennisVAT

In 2 dagen heb je ruim de tijd om alles te leren over het ontstaan van (werk-)druk, overprikkeling, en de invloed op je brein en hormoonhuishouding.

Je legt de grootste bronnen van prikkels en spanningen in je leven bloot.

Je leert hoe het herstelmechanisme van je lijf en brein werkt.

Gevolg: Je hebt je leven lang profijt van alle technieken en kennis om chronische overprikkeling te voorkomen, en dagelijks te herstellen.

Van valse ontspanning …

Je weet dat je moet ontspannen. En dus zet je ’s avonds Netflix aan, of zit je de hele avond op je telefoon.

Of je beantwoordt je nog wat mailtjes voor je werk.

Je brein blijft zo prikkels krijgen.

Het lijkt alsof je ontspant, maar je hoofd werkt stiekem gewoon door. En krijgt geen kans om te herstellen.

Gevolg: Je put je reserves verder uit. En hebt nóg meer overprikkeling in je hoofd en in je lijf.

… naar duurzaam herstel

Je leert wat je echt nodig hebt om fysiek en mentaal te kunnen ontspannen en te herstellen.

Geen fan van meditatie? Een hekel aan hardlopen? Je leert welke manieren van ontspanning bij jou passen.

Je ontdekt hoe een hobby roofbouw op je lichaam en geest kan helpen voorkomen.

Je krijgt inzicht in bronnen van druk en spanning in werk, privé, en in je hoofd. Je leert te herstellen en overprikkeling te voorkomen.

Gevolg: Je laadt weer op.

Van vulling…

Wanneer je lijf moe en gestrest is, geeft het aan: ik heb NU energie nodig. Je gaat voor de bijl en eet vooral zoete, zoute en vette koolhydraten.

Gevolg: Je gaat van suikerpiek naar suikerdip en bent de hele dag moe, moe, moe. Terwijl je juist meer energie nodig hebt.

…naar voeding

Je leert hoe de juiste voeding hormonen in balans brengt, en zorgt voor meer energie en een betere stemming.

Gevolg: Voortaan tank je schone brandstof voor je lijf. Zo heb je meer energie en herstel je sneller van overprikkeling.

Van couch potato…

Je weet dat je moet sporten, maar de drempel van de sportschool is zo hoog, en je energie zo laag, dat het je niet lukt.

Door de inactiviteit word je nóg vermoeider.

Zelfs een wandeling in het weekeind is je teveel.

Gevolg: De stresshormonen blijven in je lijf aanwezig. Je blijft moe. Je voelt je somber, futloos en gestrest.

…naar lekker fit

We helpen je om lichaamsbeweging te kiezen die bij je past, en deze op een natuurlijke manier te integreren in je dag.

Je krijgt leefstijladvies op maat.

Hierdoor houd je het vol (en kijk je er zelfs naar uit!).

Gevolg: Minder stresshormonen. Meer gelukshormonen. Je voelt je energieker. Je functioneert beter.

Van energielek…

Een veeleisende baan, altijd spitsuur thuis, zorgtaken, slecht grenzen aan kunnen geven… Hoe zorg je dan nog voor jezelf? Wie zorgt er voor jou?

Tandje erbij en niet zeuren, is wat de meesten doen.

Ook een bekende strategie: Klagen zonder actie te ondernemen.

Of deze: anderen niet met je problemen willen belasten en alles bij jezelf houden.

Gevolg: Je blijft doorploeteren. Vaak ben je moe, somber en heb je last van allerlei fysieke kwaaltjes.

…naar stevig in je schoenen

Je ontdekt waar je op leegloopt en hoe je dit energielek stopt.

Je leert hulp te vragen, en bouwt aan een stevig supportsysteem.

Je leert hoe de stemming van anderen niet langer jouw stemming beïnvloedt.

Je leert prikkels blokkeren, en hebt er zo geen last van.

Je leert voor jezelf te kiezen.

Gevolg: je bent emotioneel weerbaar. Je hebt invloed op de stroom aan prikkels, taken en verantwoordelijkheden die dagelijks op je afkomt. Dat geeft kracht.

Het resultaat: blije werknemers, een gezond bedrijf, tevreden klanten

De TripleWin driedaagse is langer, intensiever, diepgaander, praktischer, uitgebreider, effectiever én leuker dan 99% van alle stresstrainingen in Nederland. Daardoor krijg je als bedrijf: een duurzame positieve verandering van je medewerker in kennis, gedrag, energie en veerkracht. Voor blije werknemers, een gezond bedrijf en tevreden klanten.

"Ik heb enorm genoten de afgelopen dagen. Ik had eindelijk het gevoel begrepen te worden, want ik ben ook hoogsensitief. Er is een wereld voor mij open gegaan. Eindelijk hoefde ik mij niet te verdedigen waarom ik zo dacht en deed. Dankzij Guus en Tera heb ik veel handvatten gekregen om te gaan met mijn hoogsensitiviteit en ervoor te zorgen dat ik snel weer terug ben op de werkvloer. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik nu stappen kan gaan maken naar volledig herstel."
Anoniem

Stresstraining: 2 dagen (en 2 terugkommiddagen)

We vragen deelnemers om op zondagmiddag alvast naar de locatie te komen. Het programma start om 17:00 uur. Het doel is om ontspannen en na een goede nacht rust op maandagochtend aan het programma te beginnen.

Data 2022:

  • 15 mei (zondagavond) t/m 17 mei (dinsdagmiddag) – Garderen
  • 19 juni (zondagavond) t/m 21 juni (dinsdagmiddag) – Renesse

De kosten voor de stresstraining (incl. twee terugkommiddagen) bedragen € 1.695,- (excl. BTW). De volgende zaken zijn inbegrepen:

Veel mensen komen met een collega, hun partner of een vriend(in). Anderen melden zich alleen aan, en ervaren al snel de betrokkenheid van de hele groep en de trainers.

Drie gevolgen als je je werknemers niet tijdig leert omgaan met spanningen en (werk-)druk

Het niet onderkennen en niet behandelen van stress leidt tot:

Uitval van mensen

Met meer druk op de rest van het personeel, en daardoor nog meer uitval. Volgens TNO hebben 1,3 miljoen werkende Nederlanders burn-out-achtige klachten.

Hoge verzuimkosten en fors productieverlies in je bedrijf

In tijden van hoogconjunctuur kun je dat als bedrijf misschien nog opvangen. Maar wat doe je als de volgende crisis aanbreekt?

Ontevreden klanten

Hoe trouw zijn je klanten nog als er door personeelsuitval lange rijen voor de kassa staan? Als levertijden niet gehaald worden? Als je medewerkers fouten maken?

Dat is drie keer verliezen, terwijl het niet nodig is. Met een eenmalige investering, heb je als medewerker en bedrijf jarenlang resultaat.

"Begin 2018 heb ik de “beter omgaan met stress“ programma van TripleWin gevolgd. Na een goed gesprek met Guus heb ik me ingeschreven voor de training, wel vroeg ik me af of ik echt wel last van stress had. Het werd snel duidelijk dat ik goed zat. Guus is zeer oprecht, heerlijk positief maar ook realistisch en heeft het vermogen om je snel thuis te laten voelen. Zijn manier van trainen is anders dan anders, alleen al doordat je niet in de geijkte trainingsopstelling zit. Daarnaast werkt Guus veel met beeld en geluid. Wat het programma krachtig maakt is de aandacht voor zowel lichaam als geest. In veel trainingen wordt vooral aandacht besteed aan het laatste, terwijl ik ervan overtuigd ben dat deze zeer nauw aan elkaar verbonden zijn. De training is erg praktisch, waardoor je direct handvatten krijgt om in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan."
Anoniem

Stressmanagement: vergroot de weerbaarheid binnen alle lagen van de organisatie

Met de aanpak van TripleWin bereik je drie doelen: winst voor klanten, winst voor de organisatie en winst voor de medewerkers. Gaat het goed met de werknemers? Dan heeft dat een positieve uitwerking op klanten, innovatie en resultaat. Kies daarom voor onze zeer praktische en persoonlijke aanpak om je weerbaarheid te vergroten, gegeven door ervaren trainers uit de praktijk.

Weten wat ons bedrijf uit Amersfoort voor jou kan doen op het gebied van stressmanagement? Neem dan contact met ons op via info@triplewin.nl of +31 6 42 39 49 35!

Bekijk ook eens:

Omgaan met overprikkeling | Hoogsensitief persoon en werk | Drukspanning